Private – både enkeltpersoner, foreninger og selskaber m.v. – må som udgangspunkt ikke foretage tv-overvågning af områder med almindelig færdsel.
Dog gælder forbuddet mod tv-overvågning af områder med almindelig færdsel ikke i en række specifikke tilfælde af sikkerhedsmæssige og kriminalpræventive hensyn. Fx gælder forbuddet mod tv-overvågning ikke i forhold til tankstationer, pengeautomater, pengeinstitutvirksomheder, spillekasinoer, hotel- og restaurationsvirksomheder og butikker m.v. Også tv-overvågning uden billedoptagelse af egne indgange og facader og lignende er tilladt.
Boligorganisationer m.v. og ejere af idrætsanlæg kan med henblik på kriminalitetsbekæmpelse med politiets tilladelse foretage tv-overvågning af visse områder, der benyttes til almindelig færdsel.
Forbuddet mod tv-overvågning gælder ikke for offentlige myndigheder. Behandling af personoplysninger i forbindelse med offentlige myndigheders tv-overvågning skal dog altid ske inden for rammerne af databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven.
Tv-overvågningsloven indeholder en specifik bestemmelse om kommuners adgang til som led i en generel tryghedsskabende indsats i nær tilknytning til boligområder at foretage tv-overvågning.
Læs mere om reglerne om TV-overvågning på Datatilsynets hjemmeside.